Bijna 2.000 handtekeningen onder petitie ’Anders Wonen Nee’

Op 5 januari is het burgerinitiatief ‘Anders Wonen Nee’ een petitie gestart tegen de locatie van het project ‘Anders Wonen’ in het Linge-Waalpark. Aan de oproep om de petitie te ondertekenen is massaal gehoor gegeven. In twee weken tijd hebben in totaal 1.978 bezorgde inwoners van Tiel en omgeving een handtekening gezet. Binnenkort zal de petitie worden aangeboden aan de Gemeente Tiel.

Voor alle ondertekenaars van de petitie goed nieuws, want hun stem is gehoord. Al binnen een paar dagen na de start van de petitie begon het te rommelen in het gemeentehuis van Tiel, wat leidde tot het besluit van B&W op 11 januari om ‘een stap terug te doen in het proces’. Toevallig zou SBS6 Hart van Nederland op die dag aandacht aan dit onderwerp besteden. Na het persbericht van de Gemeente Tiel, besloten zij dit item voorlopig te schrappen. Uiteindelijk is de boodschap luid en duidelijk overgekomen bij de politieke partijen en de bestuurders in Tiel. Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van woensdag 17 januari, is het College van B&W unaniem door alle partijen teruggefloten!

Wij hebben vertrouwen in de toezeggingen van het College van B&W en de Gemeenteraad, daarom heeft ‘Anders Wonen Nee’ haar petitie op 20 januari gesloten. Wij blijven het verloop van het proces kritisch volgen, waarbij wij ons gesteund voelen door de massale reacties op de petitie en kritische houding van alle politieke partijen in Tiel.

Tot slot bedanken wij alle ondertekenaars van de petitie en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan het slagen van deze actie!