Standpunt PvdA

Anders Wonen Nee heeft aan alle politieke partijen om haar standpunt gevraagd omtrent de locatie van het project Anders Wonen en een reactie op onze artikelen onder de naam ‘Anders Wonen Gate’ op deze website.  Hierbij de reactie van Nathan Gradisen van de PvdA.

“[1] De gemeente gaat nu samen met een groep inwoners (de begeleidingsgroep) kijken naar wat de meest geschikte locatie is voor anders wonen. De selectie van de locatie gaat dus opnieuw gebeuren. De groep inwoners gaat daarbij ook kijken naar de selectiecriteria en mogelijke locaties. Daarbij zullen ongetwijfeld ook de selectiecriteria van het college aan de orde komen. Hetzelfde geldt voor de mogelijke locaties die het college had geselecteerd. Het heeft daarom volgens ons weinig zin om ons op dit moment als gemeenteraad te gaan bemoeien met deze criteria en locaties. We moeten de groep inwoners de gelegenheid geven om zich hierover een mening te vormen. De gemeenteraad komt pas weer aan de beurt op het moment dat deze groep inwoners haar werk heeft gedaan. 

[2] De PvdA Tiel vindt dat alle inwoners van de gemeente Tiel een plek moeten hebben waar ze fijn kunnen wonen. Dat geldt voor het overgrote deel van onze inwoners die geen begeleiding nodig heeft, maar ook voor de mensen die de hulp van de overheid nodig hebben om ergens te kunnen wonen. Dat laatste moet wel zo goed mogelijk geregeld worden, zodat andere inwoners daar geen overlast van hebben. Het is dus heel erg belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de beste locatie hiervoor. Daar gaan de gemeente en de inwoners uit de begeleidingsgroep nu samen naar kijken.  

[3] Het is van groot belang om inwoners bij elke stap van dit proces te laten meekijken, meedenken en meebepalen. Dat geldt voor het selecteren van de locatie, zoals nu gebeurd. Als de locatie eenmaal gekozen is, moet moet de gemeente met inwoners uit de buurt van de gekozen locatie kijken hoe de locatie zo goed en veilig mogelijk kan worden ingericht. Uiteindelijk moet iedereen het vertrouwen hebben dat ze fijn kunnen wonen, zowel de omwonenden als de mensen die op de locatie van anders wonen komen te wonen.”